Påmønstret

Påmønstrede fribyttere

Tænk at så mange forlader kuglegrill og husalter for at opleve vores besætning af gale fribyttere udi sang og musik optræde på slap line. Vi er lige benovede hver gang, og vi håber, at vores glæde kan mærkes på den indsats, vi gør for at bidrage til den gode stemning i den blå time på en lille dansk havn.

 

Ét er sikkert - vi har altid fantastiske kulisser til rådighed, og håber at publikum til gengæld vil bære over med det strålende danske sommervejr samt konkurrencen fra badenymfer, trafik, losning, tanktømning, galpende tæppepissere, livlige branderter og

 

alle de andre uforudsigelige oplevelser, som et levende havnemiljø også kan byde på.

 

Derudover vil vi gerne fremhæve

Visens Skib alias SY Ellinor af Ebeltoft;

det skønne skiw, som er en MØN 451 med en 20 m høj mast, en dybgang på 2,10 m og en kampvægt på 18 ton.

 

Fordomsfrit huser og transporterer hun sin mere eller mindre sejlvante og musikalske indmad fra havn til havn og bidrager meget væsentligt til at gøre turnéen til en stor og dejlig oplevelse for de medvirkende.

De vigtigste medvirkende i enhver koncert er selvfølgelig

et medlevende publikum

 

I 2018 kan man på kajen risikere at møde

Leni Petersen alias

Søfartsstyrelsen og Mega(m/k)okken

er uundgåelig hele vejen

Leni begyndte at underholde for at få mere opmærksomhed og slippe for at gøre rent. Rengøringsgrejet blev om-dannet til en simpel (balje)bas og

vokalerne uddannet i badeværelset.

Hun er højlydt og taktløs i enhver sammenhæng og gør også en del i såkaldt ”special effects”.

Sammen synger de hvad som helst på en højst personlig måde

- bare musikken svinger lidt mere

end kvaliteten.

Foruden på Visens Skib slår de deres folder i Visens Skibs Kulingsårkæster SpilLEVENDE året rundt.

Niels Skouby alias Kaptain Høiben

er uundgåelig hele vejen

er fast inventar ombord og initiativtager til togtet med Visens Skib.

 

Niels er aldeles hæmningsløs både som kaptain og på guitar og vokaler og han har optrådt både på vinyl og live - men aldrig som dødbider

- og desuden i diverse medier i Grønland, Sverige, Norge, Tyskland, Irland, Letland og Ungarn.

Niels søsatte for første gang i 2000 fra egen SY Ellinor af Ebeltoft kulturfremstødet for dansk sangglæde; Visens Skibs sommertogt.

10/7 - 14/7 og 22/7 - 7/8

Iben Hasselbalch alias Bamlingsskinken

Iben gør det på alle sprog - næs-ten da. Hun arbejder for føden som litterær oversætter og har bl.a. danskificeringen af Isabel Allendes bøger samt den sene-ste udgave af ”Ridderen af den bedrøvelige skikkelse” på samvit-tigheden. Også indenfor viserne lægger hun sig ud med bl.a. fransk, mexikansk og spansk og det gør hun med en sangglæde,

så man næsten tror, at man forstår hvert et ord. Desuden oversætter hun andre landes sange og viser til dansk med såvel indlevelse som profes-sionalisme og har udgivet flere CDer med sine egne viser. Iben har - foruden en harmonisk sangstemme og et ditto humør - et meget vellignende ydre, men til kaptainens store ærgrelse bader hun med tøjet på på grund af farerne, der lurer i brændingen.

10/7 - 16/7

Leon Hegelund alias Løven fra Kongsted

vedgår stadig med klædelig og afslappet beskedenhed, at han er en af de bedste visefortolkere og guitarister på dette tidspunkt i menneskehedens historie, og at han har et meget stort og meget varieret repertoire.

Hvor ærgerligt det end er at måtte indrømme det, må vi desværre medgive, at det går temmelig godt — både med at synge og med at spille til sig selv og andre.

Det du´r såmæn i såvel dur som moll.

Leon er vist nok arveligt belastet mht. viserne, lige som f.eks. Thomas Eje og ditto Helmig.

For Visens Venner København indebærer dette, at Leon uhæmmet har hærget lydbilledet på foreningens viseaftener rigtig mange gange i rigtig mange år.

Leons vigtigste opgave ombord er, lissom løven, der fordøjer, at tage det heeeeeeeelt roligt, mens han nyder respekt og uophørlig kvindelig omsorg som sin naturgivne ret.

 

 

10/7 til 16/7

Per Marstal alias Legebarnet

Per Marstal har spillet alt muligt siden har var ganske lille, og guitaren har altid været hans følgesvend på lejrture, ved bålet, fester og på scenen.

Det faldt derfor helt naturligt med en uddannelse til musiklærer.

Til frustration for legebarnets forældre

- hvilket de dog senere drog stor nytte af

- skulle alting også skilles ad og undersøges - hvilket også har givet ham ganske godt påskruede hænder.

Han slår nu sine strenge og folder i de gentoftegensiske biblioteker, hvor tiden bliver brugt på bøger, undervisning, foredrag og alt muligt andet.

 

I sin ungdom var han for resten en værre slagsbror - men han holdt sig på i den grad måtten, da det kun forgik i hvid dragt med kulørte bælter,

og han fastholder stædigt sin kampvægt på 62 kg, trods en glubende appetit på mad, søde sager og livet.

17/7 - 24/7 og 2/8 - 7/8

Janni Andreasen alias Honningmelonerne

Stakkels Janni er blevet alvorligt miljøskadet af en opvækst på Rosenteatret i Århus og leverer såvel troværdigt drama som en velstemt og

s(pr)ød sopran. Udover at være uforfærdet og fræk som en slagterkøter - såvel til søs som i Århus Festugerevy - er Janni så hæmningsløs, at det næppe er overgås af andre på Visens Skib.

Hendes vigtigste opgave ombord er at levere såvel grove som raffinerede årsager til latter blandt besætningen

10/7 - 16/7

Preben Meldgaard alias Latterbaronen

er i trekantsområdet berygtet for at være fuldkommen hæmningløs i sine bestræ-belser på at få folk til at græde af grin, hvilket på ingen måde forhindrer, at han kan være særdeles taktfuld, når vi andre forsøger at træde op ved siden af. Preben kan ikke beskrives - han skal opleves og er heldigvis efter et års pause tilbage som pirat og tromme-slager ombord med de andre fribyttere udi sang, musik og godt humør.

Når han ikke ruller på havets våde vej, ruller han sig i den grad ud sammen med de skønne kvinder, der trykker den af i "Rudi´s Blue Ladybirds".

15/7 - 22/7

Annie Laksø alias StrapudeMaj

Annie begyndte voksenlivet ganske "Almindligt" ved den grå viadukt og slår sine folder i kvarteret omkring "Solituuuudevej". Hjemme i Glostrup på djævleøen har Annie været kendt læææænge som en djævleblændt fortolker af de mest underfundige og morsomme viser, som nyder godt af den klokkeklare røst og en under-spillet, men godt krydret cocktail af charmende underfundighed og skælmsk ironi.

Annie er en lille dame med en stor spændvidde og et mangfoldigt og bredt repertoire.

17/7 - 24/7

Karen og Tommy Hovgård Nielsen alias Dem fra Fin

Foto: Gilboa Levi

Tommy og Karen har dannet par siden 1970 og har spillet sammen ligeså længe. Der har dog ind imellem været tid til at passe og undervise børn og unge i musik. Fra 1976 skulle der også bruges lidt tid på at arrangere Midtfynsfestival.

Fritiden gik med at spille rød folk- og rockmusik samt at spille Bornholm tyndt sammen med Ove Bager og sønner.

Efter at have skrevet og udgivet godt 100 sange på Dansk Sang til børn og unge, er det nu blevet tid til at arbejde med egen musik. Først og fremmest finder Karen og Tommy gamle viser frem og giver dem nyt liv. Samtidig skriver de selv nye sange, som gerne skulle være med til at føre traditionen videre, og som de nu tager rundt og underholder med.

 

17/7 - 24/7

Leif Rasmussen alias "Rasmus"

Når man kilder masten på en sejlbåd kalder man på "Rasmus", som uhæmmet slipper de fire vinde løs

- og det er ingen spøg!

Leif slipper mest luftbårne toner løs fra sin harmonika - blandt andet som fast vindmaskine i Marineforeningens Sloopkor i Ebeltoft - og der går det altid særdeles spøgefuldt for sig.

Når Leif ikke er påmønstret sommer-pirat på Visens Skib, færdes han hjemmevant på eget dæk i det uberegnelige danske sommervejr, hvor der næsten altid er modvind - men det tager en rigtig sejler som en god og velment spøg fra Rasmus´ side.

25/7 - 1/8

John Nørgaard alias Tørsejleren

John er absolut mere tørsejler end torpedo. De eneste både han normalt kommer i nærheden af er dem i “både…og”. Hans repertoire består udelukkende af selvskrevne sange og viser, som primært har et humoristisk indhold. I en årrække i 80’erne var han medlem af det legendariske crazy-orkester Østjysk Musikforsyning. Netop i år kan han fejre 50 års jubilæum ved musikken. I den anledning arbejder han på en ny CD, som vil få titlen “Afkog af en bagklog”. Sangteksterne på denne cd vil kredse om Johns lange udvik-ling fra protestsanger til protese-sanger. Hans motto er heldigvis: “Det er aldrig for sent at give op”.

25/7 - 1/8

Frank Petersen alias Vidunderbarnet

fik visesang ind under huden med modermælken og lærte at spille trompet allerede som 5-årig, hvilket giver anledning til alvorlig mistanke om, at Frank enten var et vidunderbarn eller også var velsignet med meget modige eller stokdøve forældre.

Derudover spiller han bazzzzzz, elsker jazzzzz og er særdeles fortrolig med en guitar.

Faktisk ved vi i skrivende stund ikke, hvad han ellers har af lydbilleder oppe i ærmet, men Frank har oplyst, at det ikke er en obo. Oboer i ærmerne lader sig også kun vanskeligt gøre i en normal påklædning og ligesom kammeraten Tørsejleren er han egentlig kun forklædt som voksen.

Frank er ligeså hyggelig og humoristisk, som man forledes til at tro ud fra hans kontrafej, men ligesom Tørsejleren flotter han sig med et motto: "Der findes ikke god eller dårlig musik, kun god eller dårlig udførelse".

2/8 - 7/8

Ivan Bjerre Damgård alias Violinprofessoren

Ivan spiller på hvad som helst, hvis det har strenge, der befinder sig i vandret position. Men han foretrækker dog violin og guitar. Hans højeste mål som musiker er at spille i så mange bands som muligt, han er glad hvis de bare spiller folkemusik og hedder noget, ingen forstår. Vi nævner i flæng Jydsk på Næsen, Ostinat Expressen, Baldrian og IntsåRing.

Det er på en eller anden mærkelig måde lykkedes ham at snige sig med på adskillige CD’er og at vinde en DMA folk award som årets komponist i 2007.

Udover humoristiske viser leverer han på Visens skib akkompagnement, andenstemmer og alt for mange vandede vittigheder. Det sidste bliver desværre kun værre, hvis der er øl involveret. Ivan indrømmer hårdt presset at han har et bijob som professor i Datalogi på Århus Universitet, men hævder uopfordret og vedholdende at det ikke var med vilje, og at

det i virkeligheden passer fremragende sammen med at spille musik.

2/8 - 7/8

Anne-Mette Damgård alias Galionsfiluren

Pikanterier ligger ikke Gallionsfiluren særlig fjernt og mænd er og bliver hendes yndlingslegetøj, selv om de lissom aldrig bliver rigtig voksne - eller måske netop derfor er egnede til fri leg.

Mette har frydet øjne og øregange med viser og sange overalt, hvor hun får lov, og har pyntet i flere cabareter, men er i det virkelige liv mor til fire og har været praktisk gris og tovholder hos "De splittergale". Derfor kan hun både holde ud og til at være med på Visens Skib. Som vinter- og nøgenbader bidrager hun til den danske sommers herligheder og forsøger med skiftende held at lokke resten af besætningen ud på dybt vand