Påmønstret

Påmønstrede fribyttere

Tænk at så mange forlader kuglegrill og husalter for at opleve vores besætning af gale fribyttere udi sang og musik optræde på slap line. Vi er lige benovede hver gang, og vi håber, at vores glæde kan mærkes på den indsats, vi gør for at bidrage til den gode stemning i den blå time på en lille dansk havn.


Ét er sikkert - vi har altid fantastiske kulisser til rådighed, og håber at publikum til gengæld vil bære over med det strålende danske sommervejr samt konkurrencen fra badenymfer, trafik, losning, tanktømning, galpende tæppepissere, livlige branderter og


alle de andre uforudsigelige oplevelser, som et levende havnemiljø også kan byde på.


Derudover vil vi gerne fremhæve 

Visens Skib alias SY Ellinor af Ebeltoft;

det skønne skiw, som er en MØN 451 med en 20 m høj mast, en dybgang på 2,10 m og en kampvægt på 18 ton.


Fordomsfrit huser og transporterer hun sin mere eller mindre sejlvante og musikalske indmad fra havn til havn og bidrager meget væsentligt til at gøre turnéen til en stor og dejlig oplevelse for de medvirkende.

De vigtigste medvirkende i enhver koncert er selvfølgelig

et medlevende publikum

I 2019 kunne man på kajen risikere at møde

Leni Petersen alias

Søfartsstyrelsen og Mega(m/k)okken

er uundgåelig hele vejen

Leni begyndte at underholde for at få mere opmærksomhed og slippe for at gøre rent. Rengøringsgrejet blev om-dannet til en simpel (balje)bas og

vokalerne uddannet i badeværelset.

Hun er højlydt og taktløs i enhver sammenhæng og gør også en del i såkaldt ”special effects”.

 

Sammen synger de hvad som helst på en højst personlig måde

- bare musikken svinger lidt mere

end kvaliteten.

Foruden på Visens Skib slår de deres folder i Visens Skibs Kulingsårkæster SpilLEVENDE året rundt.

Niels Skouby                                               alias Kaptain Høiben

er uundgåelig hele vejen

er fast inventar ombord og initiativtager til togtet med Visens Skib.


Niels er aldeles hæmningsløs både som kaptain og på guitar og vokaler og han har optrådt både på vinyl og live - men aldrig som dødbider

- og desuden i diverse medier i Grønland, Sverige, Norge, Tyskland, Irland, Letland og Ungarn.

 

Niels søsatte for første gang i 2000 fra egen SY Ellinor af Ebeltoft kulturfremstødet for dansk sangglæde; Visens Skibs sommertogt.

5-26/7

Iben Hasselbalch alias Bamlingsskinken

Iben gør det på alle sprog

- næsten da.

Hun arbejder for føden som litterær oversætter og har bl.a. danskificeringen af Isabel Allendes bøger samt den sene-ste udgave af ”Ridderen af den bedrøvelige skikkelse” på samvit-tigheden. Også indenfor viserne lægger hun sig ud med bl.a. fransk, mexikansk og spansk og det gør hun med en sangglæde,

så man næsten tror, at man forstår hvert et ord. Desuden oversætter hun andre landes sange og viser til dansk med såvel indlevelse som profes-sionalisme og har udgivet flere CDer med sine egne viser. Iben har - foruden en harmonisk sangstemme og et ditto humør - et meget vellignende ydre, men til kaptainens store ærgrelse bader hun med tøjet på på grund af farerne, der lurer i brændingen.

5-11/7 og 20-26/7

Janni Andreasen alias Honningmelonerne

Stakkels Janni er blevet alvorligt miljøskadet af en opvækst på Rosenteatret i Århus og leverer såvel troværdigt drama som en velstemt og

s(pr)ød sopran. Udover at være uforfærdet og fræk som en slagterkøter - såvel til søs som i Århus Festugerevy - er Janni så hæmningsløs, at det næppe er overgås af andre på Visens Skib.

Hendes vigtigste opgave ombord er at levere såvel grove som raffinerede årsager til latter blandt besætningen

20/7 - 2/8

                 John Nørgaard alias Tørsejleren

John er absolut mere tørsejler end torpedo. De eneste både han normalt kommer i nærheden af er dem i “både…og”. Hans repertoire består udelukkende af selvskrevne sange og viser, som primært har et humoristisk indhold. I en årrække i 80’erne var han medlem af det legendariske crazy-orkester Østjysk Musikforsyning. Netop i år kan han fejre 50 års jubilæum ved musikken. I den anledning arbejder han på en ny CD, som vil få titlen “Afkog af en bagklog”. Sangteksterne på denne cd vil kredse om Johns lange udvik-ling fra protestsanger til protese-sanger. Hans motto er heldigvis:

“Det er aldrig for sent at give op!"

5-11/7

Preben Meldgaard alias Latterbaronen

er i trekantsområdet berygtet for at være fuldkommen hæmningløs i sine bestræ-belser på at få folk til at græde af grin, hvilket på ingen måde forhindrer, at han kan være særdeles taktfuld, når vi andre forsøger at træde op ved siden af. Preben kan ikke beskrives - han skal opleves og er heldigvis efter et års pause tilbage som pirat og tromme-slager ombord med de andre fribyttere udi sang, musik og godt humør. Når han ikke ruller på havets våde vej, ruller han sig i den grad ud sammen med de skønne kvinder, der trykker den af i "Rudi´s Blue Ladybirds".

5-11/7

Karen og Tommy Hovgård Nielsen alias Dem fra Fin

Foto: Gilboa Levi

Tommy og Karen har dannet par siden 1970 og har spillet sammen ligeså længe. Der har dog ind imellem været tid til at passe og undervise børn og unge i musik.

Fra 1976 skulle der også bruges lidt tid på at arrangere Midtfynsfestival.

Fritiden gik med at spille rød folk- og rockmusik samt at spille Bornholm tyndt sammen med Ove Bager og sønner.

Efter at have skrevet og udgivet godt 100 sange på Dansk Sang til børn og unge, er det nu blevet tid til at arbejde med egen musik. Først og fremmest finder Karen og Tommy gamle viser frem og giver dem nyt liv. Samtidig skriver de selv nye sange, som gerne skulle være med til at føre traditionen videre, og som de nu tager rundt og underholder med.


12-19/7

Leon Hegelund alias Løven fra Kongsted

vedgår stadig med klædelig og afslappet beskedenhed, at han er en af de  bedste visefortolkere og guitarister på dette tidspunkt i menneskehedens historie, og at han har et meget stort og meget varieret repertoire.

Hvor ærgerligt det end er at måtte indrømme det, må vi desværre medgive, at det går temmelig godt — både med at synge og med at spille til sig selv og andre.

Det du´r såmæn i såvel dur som moll.

Leon er vist nok arveligt belastet mht. viserne, lige som f.eks. Thomas Eje og ditto Helmig.

For Visens Venner København indebærer dette, at Leon uhæmmet har hærget lydbilledet på foreningens viseaftener rigtig mange gange i rigtig mange år.

Leons vigtigste opgave ombord er, lissom løven, der fordøjer, at tage det heeeeeeeelt roligt, mens han nyder respekt og uophørlig kvindelig omsorg som sin naturgivne ret.12-19/7

Christiane  Bayer Hvas 

Hjemmesiden afventer endnu et eventyr om denne nye sangfugl på Visens Skib

- her har hun i hvert fald en lille fjer på............

14-19/7 

Kai-Aage Andersen alias Hyggesprederen

præsenterer sig som en spillemand, der gennem et langt livs vedholdende slid på knapper og strenge har gjort sig bemærket med såvel harmonika som violin og dette i en grad, så nogle toner muligvis er slidt fra moll til dur eller omvendt - men dur, det gør det. 

Hyggesprederen har gennem årene begået sig som bl.a. musikskoleleder, gademusikant, hyggepianist og solist og været med i spille-mandslaug, på promenadeoptræden i Tivoli, til epilektriske sommerfester, standerhejsnin-ger og meget andet i såvel ud- som hjem-landet. Kai-Aage har endda spillet med Hugo Rasmussen, hvilket - om ikke andet - har kvalificieret ham til også at sprede musikalsk hygge sammen med Leon Hegelund.

27/7 - 2/8

Ivan Bjerre Damgård alias Violinprofessoren

Ivan spiller på hvad som helst, hvis det har strenge, der befinder sig i vandret position. Men han foretrækker dog violin og guitar. Hans højeste mål som musiker er at spille i så mange bands som muligt, han er glad hvis de bare spiller folkemusik og hedder noget, ingen forstår. Vi nævner i flæng Jydsk på Næsen, Ostinat Expressen, Baldrian og IntsåRing. 

Det er på en eller anden mærkelig måde lykkedes ham at snige sig med på adskillige CD’er og at vinde en DMA folk award som årets komponist i 2007.

Udover humoristiske viser leverer han på Visens skib akkompagnement, andenstemmer og alt for mange vandede vittigheder. Det sidste bliver desværre kun værre, hvis der er øl involveret. Ivan indrømmer hårdt presset at han har et bijob som professor i Datalogi på Århus Universitet, men hævder uopfordret og vedholdende at det ikke var med vilje, og at

det i virkeligheden passer fremragende sammen med at spille musik.

20-26/7

Helena Dymler alias Spirrevippen

lever som "skogsrået" inde i skovens stille dybe ro tæt på fjorden, hvis hun da ikke danser rundt i den svenske vildmark sammen med sin guitar og sine to store hvide schæferhunde - og hun sover endda ude om natten i en hængekøje året rundt med kun sang og musik til at holde sig varm.

Spirrevippen udgav i 2016 en CD med sange af Björn Afzelius sunget på svensk, men Helenas repertoire er lige så vidt forgrenet som rødderne på et dansk bøgetræ og breder sig vidt omkring i dansk, svensk, skotsk og irsk folkemusik samt egne kompositioner.

Det er blevet sagt til Helena, at hendes intenst vågne og opmærksomme bevisthed omkring det, hun udtrykker i sang og musik er distraherende - hvilket dog ikke hindrer, at hun virkelig kan fyre den af. Kontrafejet viser, at flere og andre årsager til distraktion i Helenas fremtræden ikke helt kan udelukkes.

27/7 - 2/8

Frank Pedersen alias Vidunderbarnet             

fik visesang ind under huden med modermælken og lærte at spille trompet allerede som 5-årig, hvilket giver anledning til alvorlig mistanke om, at Frank enten var et vidunderbarn eller også var velsignet med meget modige eller stokdøve forældre.

Derudover spiller han bazzz, elsker jazzz og er særdeles fortrolig med en guitar.

Faktisk ved vi i skrivende stund ikke, hvad han ellers har af lydbilleder oppe i ærmet, men Frank har oplyst, at det ikke er en obo. Oboer i ærmerne lader sig også kun vanskeligt gøre i en normal påklædning og ligesom kammeraten Tørsejleren er han egentlig kun forklædt som voksen.

Frank er ligeså hyggelig og humoristisk, som man forledes til at tro ud fra hans kontrafej, men ligesom Tørsejleren flotter han sig med et motto: "Der findes ikke god eller dårlig musik, kun god eller dårlig udførelse".

27/7 - 2/8

Annie Laksø alias StrapudeMaj

Annie begyndte voksenlivet ganske "Almindligt" ved den grå viadukt og slår sine folder i kvarteret omkring "Solituuuudevej". Hjemme i Glostrup på djævleøen har Annie været kendt læææænge som en djævleblændt fortolker af de mest underfundige og morsomme viser, som nyder godt af den klokkeklare røst og en under-spillet, men godt krydret cocktail af charmende underfundighed og skælmsk ironi.

Annie er en lille dame med en stor spændvidde og et mangfoldigt og bredt repertoire.

27/7 - 2/8

Mette Damgård alias Galionsfiluren

Pikanterier ligger ikke Gallionsfiluren særlig fjernt og mænd er og bliver hendes yndlingslegetøj, selv om de lissom aldrig bliver rigtig voksne - eller måske netop derfor er egnede til fri leg.

Mette har frydet øjne og øregange med viser og sange overalt, hvor hun får lov, og har pyntet i flere cabareter, men er i det virkelige liv mor til fire og har været praktisk gris og tovholder hos "De splittergale". Derfor kan hun både holde ud og til at være med på Visens Skib. Som vinter- og nøgenbader bidrager hun til den danske sommers herligheder og forsøger med skiftende held at lokke resten af besætningen ud på dybt vand