Kabysnoteringen

Med Mallorquinsk Kannibalgryde, Nummenammesuppe og Genopstandelser overlever Visens Skibs besætning de utroligste strabadser.

Mallorquinsk Kannibalgryde (8 personer)


Ingredienser:

Ca. 1600 g velhængt mallorquiner - helst af inderlåret.


Hvis mallorquinere ikke kan skaffes, bruges gerne svinemørbrad. Også kylling, evt. kyllingebryst og store politisk ukorrekte kinarejer giver godt resultat - dog skal tilberedelsestiden tilpasses det valgte emne. En mallorquiner - uanset hvor velhængt - skal f.eks. erfaringsmæssigt have 100 gange så lang tid som en kinareje.


8 store løg, 2 dåser kokosmælk, gerne fuldfed, 2 dåser ananasstykker eller ditto ringe eller en tilsvarende mængde frisk ananas, Olivenolie, 2 spsk Karry/karrypasta, 8 fed hvidløg, 100 g ingefær


Kødet skæres i mundrette størrelser og"lukkes" i olivenolie på en pande eller i en gryde. Karry og Hvidløg svitses, og løgene skæres i ringe og mørnes i olivenolie. Kokosmælk og ananassaft tilsættes, det hele smages til med hakket ingefær, karrypasta og salt. Kødet kommes i saucen, simrer i en halv times tid eller mere, Før servering jævnes sovsen passende, og ananasstykkerne tilsættes. Serveres med ris e.l.Laks i Tatas dressing (8 personer)


Et stykke laks på ca. 1600 g eller 8 gode midterstykker uden skind dampes i gasovnen, hvor alting lykkes. Husk, at kødet skal være à point, blankt, men hverken råt eller tørkogt. Afkøl.


Dressing:

Bland ½ liter græsk yoghurt/creme fraiche med samme mængde mayonnaise. Her må kokkens og nydernes opfattelse af fed/ufed kost træde i karakter. Saucen tilsættes hakket hvidløg i generøse mængder, nogle spiseskefulde kapers, karry og sennep i passende strømme samt reven citron- eller limeskal. Og salt, for pokker, altid lidt mere end man tror, måske. Om man vil kværne saucen i en futprofessor eller med stavblender, så kaperserne bliver findelt, må komme an på kokkens temperament.


Fisken serveres kold med sauce og en eller anden forrygende salat, der ikke forstyrrer den gode smag. F.eks.:


Salat af vandmelon

Vandmelon, rucola eller kinakål, hakket løg, fetaost, dressing af citron- eller limesaft, olivenolie og salt. Salaten pyntes gerne med dild, kronblade af morgenfrue og hjulkrone og andre dejlige farver.

Kaptajns-isen

Er vel ikke mad, men ikke desto mindre en mættende og værdsat tradition, idet kaptajnen til hver besætnings fornøjelse hiver mulvarpen frem og trakterer.

Nummenammesuppe

er inspireret af tegneserien Lucky Luke, hvor han er fange og slave hos Daltonbrødrene og overlever ved at lave en restesuppe, som ikke mindst Avarell går helt til bunds i - men Avarell er også ca. halvt så begavet som Ratata og dobbelt så sulten - lisså sulten som en våd og forkommen sejler!


For det meste går det udover en rest hamburgerryg med alle de dejlige sommergrøntsager, der har været serveret til dagen før - men steg med sovs + salat og tiloversblevne kartofler kan også bruges - alle resterne skæres i terninger og agerer fyld. Hvis der ingen rester er, kan 1 pakke bacontern og 1 kg blandet udskåret suppegrønt fra supermarkedets frysedisk til nød bruges.


Grundopskriften til ca. 8 sultne sejlere er ellers som følger:

1½ l vand, 3 bouillonterninger, 150 g røde linser, olie, 4 løg og 2 dåser flået tomat, 1 lille glas mild ajvar, 1 l færdig (1 brik) ostesovs og 4 fed hvidløg samt et godt udtræk af krydderihylden.

Løg og 2 fed hvidløg pilles, finddeles og steges langsomt bløde uden at brune (ret meget) i olien sammen med (bacontern, hvis der ingen rester er og) de krydderier, man kan lide. MegaM/Kokken kan godt lide chiliflager eller Sambal Oelek, merian, basilikum, urtesalt eller alt andet, som kører godt parløb med tomat. Vand, bouillon, linser og flået tomat tilsættes og det koger ca. 15 minutter til linserne kan piskes ud i suppen og gøre den tykkere. Derefter tilsættes hakkede rester eller frossen sup-pegrønt, mild ajvar og ostesovsen. Suppen koges igennem og smages til - bla. med de sidste 2 fed fintrevet hvidløg. Efter den sidste omgang hvidløg er tilsat, må suppen ikke koge videre, for så går det frække af hvidløgssmagen og det ville være synd.


Nummenammesuppe vil typisk blive serveret med Genopstandelser,

som laves af de store mængder rester af tørt eller kedeligt gammelt hvedebrød, som nærmest gror som skvalderkål i alle bådes pantry.


Flækkede boller og/eller brød i skiver fordeles på en plade eller en rist ovenpå et stykke bagepapir. Et syndigt ælte af krydderier, presset hvidløg og fedstof smøres på dem alle og kan evt. suppleres med reven ost, hvis den også trænger til at blive brugt. Bages sprøde og stinkende i en meget varm ovn og kan - udover at ledsage suppe - også serveres til stegte pølser.

Sejlads, sang og musik giver en rigtig god appetit - men det er der heldigvis råd for.

Kaptain Høiben hævder,

at kvinder kun har krav på to ting;

sex og kartofler -

og at de må undvære kartoflerne,

hvis de bliver udtilbens.


Mænd snakker jo som de har forstand til!


Megamokken og Melonerne

bliver i hvert fald særdeles udtilbens

hvis et andet helt legitimt

behov ikke imødekommes

både hyppigt og regelmæssigt.

Morning has broken - and so are we!

Visens Skibs besætning starter hver ny dag med rigelig og sund morgenmad!


Tak for gæstfriheden!

Vi vil gerne benytte anledningen til at takke alle de mange havne, hvor vi beværtes med aftensmad, morgenrund-stykker og forskellige  alkoholiske vådevarer.

Udover, at det gør tinge-ne meget lettere for piraterne, bliver vi altid rørt over den betænk-somhed, venlighed og gavmildhed, der ligger bag disse kulturtilskud.

 

Mad til mange på 2 små blus er en udfordring, vi prøver at håndtere fantasifuldt og med olde- mors høkassemetode.


Kendte retter ombord er:

Bamses livret

(kylling i karry)

Chili con Carne

- med mørk chokolade!

Kogt hamburgerryg med sommergrønt

og sennepsbegavet skalotte(for)løget smør-sovs med RIGELIGT!

Røvballe i rødvin

Agterstavnen af en ko, kalv eller stud, krydret og brunet og simret færdig i en blanding af blødstegte løg og rødvin.


Flied Lice

Alle koger altid for meget ris og kogte ris forvandles uvægerligt til eksplosiver i en båds køleboks.

Heldigvis træder Janni til dagen efter, risene blev serveret til Bamses livret, og tryller disse kedsommelige kolde fluepupper om til Flied Lice med store mængder olie, en varm stegepande og diverse krydderier - noget mere usundt og lækkert skal man lede længe efter.

Pølsesnak

En pølse skal serveres med føl´se - og gerne med Genopstandelser og en god salat og med en god sennep til.

I natten klam og kold efter koncerten er afviklet og musikanlægget slæbt om bord og stuvet ned, gør en velstegt pølse umådelig lykke - ikke mindst, hvis man køber en rigtig GOD pølse med rigtig KØD i.


Grøftegrønt

- også grøftekanterne i det skønne danske sommer-land kan bidrage til at holde besætningen sunde, raske og glade.